Meester Arthur

Leren vanuit vrijheid in verbondenheid!

Downs and Ups

In de volgende vlog bespreek ik wat ik zoal heb gedaan de afgelopen drie weken. Naast de downs, natuurlijk ook de ups. Een gevoel van leegte en ‘alleen zijn’ overheerst soms in me, maar ik geniet ook van de prachtige momenten, zoals het wandelen met Kristel, het samen zijn met mijn gezin, en het fotograferen van allerlei dingen. Op- en/of aanmerkingen? Laat het me weten op mail@meesterarthur.nl

Kwetsbaarheid

Alweer meer dan een week geleden heb ik deze vlog gepubliceerd…  Daarna nog even geen nieuwe vlog gemaakt. Ik ben even op. De voorbereiding duurde 2 weken. Het maken ervan kostte me een dag en verschillende pogingen om het ‘perfect’ te maken (wat natuurlijk belachelijk is, zeker bij dit onderwerp, maar ook dit, of misschien wel juist dit, wil ik graag perfect doen. ook na het publiceren kostte dit me veel energie. Ik blijf het eng en spannend vinden om mezelf kwetsbaar op te stellen. Wie hakt mijn kop eraf? Wie gaat me cyber-pesten (zoals op YouTube en TikTok al verschillende keren is gebeurd, hoezo een kinder-netwerk..)? Hoe ga ik ermee om als dat gebeurt? Wat kan ik ertegen doen? Hoe voel ik me dan? Is dat het wel waard?

Op 11 April werd ik ‘op het matje geroepen’ door mezelf kwetsbaar op te stellen in een groep 8. Toen ontstond bij mij het idee om deze vlog te maken. Het (voor mij) moeilijke gesprek dat ik daarna wilde gaan voeren met deze directe, in mijn ogen niet empathische, leidinggevende, kan niet meer worden gevoerd, want een week na de vlog werkte de directeur daar ineens niet meer… Toch ook wel balen, want ik had er niet van kunnen slapen wat er was gebeurd en was goed voorbereid op het vervolggesprek, dat ik vanuit mezelf en wat dit ‘op het matje roepen’ met mij deed, wilde voeren.

In de vlog beschrijf ik ‘kwetsbaarheid’, wat ik daarvan vind en waarom ik denk dat het juist heel belangrijk is om een totaal mens te (mogen) zijn. Ook vertel ik hoe we soms worden afgestraft als we het dan eindelijk durven en hoe moeilijk ‘kwetsbaarheid’ dus is. Dat het geen zwakte is, maar juist iets wat moed vraagt en krachtig is! De reacties op mijn vlog zijn mager. Weinig likes en 1 opmerking. Daar doe ik het ook niet voor, maar het sterkt me ook niet in mijn zelfvertrouwen als bijna niemand reageert. Ik heb de ander ook nodig om mezelf te durven zijn met de onzekerheid die ook bij mij hoort. Wat trouwens niet betekent dat ik de hele dag complimenten wil krijgen hoor. Zeker niet! Maar ik wil wel graag erkend worden als mens en ik wil graag verbonden zijn. De onzekerheid kan dus toeslaan en wat ik dan al snel denk is: Waarom doe ik dit eigenlijk? Voor wie? Wie zit er nu op mij te wachten? Waarom zou ik online zoveel publiceren? Mensen vinden mij toch niet leuk. Ik ben toch nooit goed genoeg.

Herken je die vragen en die onzekerheid? Wil je er meer over weten? luister dan eens naar dit verhaal, ik hoop dat het je helpt doordat ik mezelf als voorbeeld gebruik en jij mogelijk dingen herkent bij jezelf.

Het is bijna zover: Workshop ‘Leraarschap vanuit je hart’

Nog maar een week en dan geef ik mijn workshop ‘Leraarschap vanuit je hart!’ Voor iedereen die meer vanuit vertrouwen met kinderen wil werken. Vandaag heb ik getest en het volgende filmpje gemaakt. Kom je ook? Zonder jullie kan ik het niet. Het gaat er mij in deze workshop namelijk juist om dat we samen, en dus van elkaar leren! Hopelijk tot de 11de!

 

Poster voor de workshop 'leraarschap vanuit je hart'

 

 

Vlog week 13. Motivatie = Jouw eigen interesse mogen volgen!

Mijn vlog deze week gaat over motivatie, mijn stoppen in Amsterdam, mijn liefste en natuurlijk over mezelf en over jou en hoe jij jezelf kan zijn!

Vlog week 8 2019: Keuzes, Labels en mijn workshop.

In de volgende vlog vertel ik over keuzes, labels op school en mijn workshop ‘Leraarschap vanuit je hart’. Ben je het wel of niet met me eens? Da’s natuurlijk allebei oké! Laat het me weten en ga de dialoog aan.

Leraarschap vanuit je hart!

Logo Leraarschap vanuit je hart

Al een tijd ben ik bezig om een workshop te ontwikkelen om collega’s te helpen meer vanuit hun hart te laten werken. De website staat er inmiddels, en de inhoud krijgt ook al aardig vorm, vandaar dat ik heb besloten maar eens te gaan starten! Wat gek toch, dat je, ook na al die presentatie ervaring die ik heb opgedaan bij de bank, tijdens de PABO en tijdens de laatste 4 jaar in het onderwijs, je dan toch het gevoel hebt: ‘Help, daar ben ik nog niet goed genoeg voor’. Die twijfel en dat stemmetje wat zegt dat je nog niet goed genoeg bent heeft natuurlijk te maken met mijn perfectionisme, terwijl ik tegelijk ook wel weet dat niets zeker is, en dat dat ook gewoon het leven is.. En mooi is als je het durft te omarmen! ♥

Vandaar mijn besluit om het gewoon te gaan doen! Vanuit de praktijk kan ik dan altijd weer zaken aanpassen en bijwerken, of actualiseren. En ik heb er ontzettend veel zin in!

Dus, lijkt het je leuk om een inspiratievolle en gezellige avond te hebben met collega’s? Ga dan snel kijken op de website:

https://www.leraarschapvanuitjehart.nl 

En schrijf je in!

Vrolijk kijkende kinderen uit groep 6

Verhaal: Schuldig

Een tijdje geleden merkte ik dat ik behoefte had om minder met schermpjes bezig te zijn. Bijna al mijn hobby’s gaan tegenwoordig met schermen, en mijn schermtijd per dag liep weer aardig op..  dus besloot ik in een schrift, wat ik met Sinterklaas had gekregen, dat ik weer eens met pen zou gaan schrijven. Ik ben begonnen met dit verhaal. Ik heb het echt meegemaakt als kind en ben benieuwd of het een beetje overkomt zoals ik het heb beleefd. Ik zal meer verhalen uit de bundel voor gaan lezen, maar ik ben ook nog bezig met de oefenen-beweeg filmpjes en ik heb nog veel meer leuke projecten waar ik mee bezig ben…  dus nog even geduld svp. 🙂 Ik hoop dat je dit verhaal leuk vindt. Feedback is welkom.

Het grote TikTok interview

Sinds dit jaar (2018) ben ik meer gaan publiceren op TikTok (toen nog Musical.ly). Waarom, hoe, voor wie? en nog veel meer vragen die ik her en der eens heb gekregen van andere mensen (vooral jonge mensen.. 😉 ) beantwoord ik in dit interview.

Hoe maak ik een gezicht wazig mbv YouTube?

In de volgende film laat ik zien hoe ik zelf ontdekkend leer. Ik was gisteren namelijk een paar uur bezig om mbv Pinnacle Studio 22 een gezicht wazig te maken (te blurren), maar mijn computer is alweer wat ouder en het programma vroeg teveel CPU en disk IO, waardoor het gewoon niet lukte.. maar ik heb ook wel eens gehoord dat het via YouTube zelf ook mogelijk is. En dat is zo! Dus doe mee en leer hoe je kan leren op YouTube. Kijk vooral ook op 1 minuut naar alle pijlen in de film. Ik vond het erg grappig om dat te maken…  ik hoop dat jij er ook om kan lachen..  🙂

Beweeg oefenen – Eerste film online!

Al een tijdje liep ik met het idee om het automatiseren (oefenen) van de tafels in een beweeg – oefen filmpje te publiceren. Vandaag zijn we naar het bos geweest en Tiemon wilde wel model zijn. Dus hierbij het eerste beweeg – oefenfilmpje! Toch meer werk om ‘even’ te maken. Het heeft me in totaal 3 uur tijd gekost en ik zie nu de dingen die nog beter kunnen, dus de volgende wordt nog beterderderder… 🙂 Veel plezier ermee! En tips en trucs zijn welkom natuurlijk en complimenten natuurlijk ook 🙂 !