Zoom gebruiken voor online ‘lessen’

Tja, in deze tijden, waarin ik helaas even geen opdrachten als zzp-er meer heb, ga ik natuurlijk gewoon door met leren. Ik kende Zoom al (https://www.zoom.us), maar na een zoektocht van 2 dagen, waarin ik verschillende tools en software heb bekeken en geprobeerd, blijkt dit voor mij de beste en meest betaalbare variant om online les te geven. Anderen waren onder andere WebinarGeek en WebinarJam, die ook prima zijn, maar net niet boden wat ik nodig heb voor het lesgeven. Dat zijn voor mij namelijk:

  • Video zichtbaar, ook van de deelnemers, zodat we echte interactie hebben.
  • Kunnen muten (geluid uit) van de deelnemers als dat nodig is.
  • Samen kunnen werken, eventueel in verschillende subgroepen.
  • Samen op 1 bord kunnen werken.
  • Foto’s en bestanden kunnen delen tijdens de meeting (les).
  • Kunnen chatten met elkaar en individueel met de host.
  • Niet duurder dan 30 Euro per maand (dat vind ik zelfs al veel geld, maar de meeste tools zijn duurder)
  • Veilig in kunnen loggen met een wachtwoord, zodat niet zomaar iedereen erbij kan.

Ik ben uitgekomen op zoom.us, met een normaal ‘pro’ account. Kosten: 14 Euro per maand en 2 Euro btw, dus 16 Euro.

Al de hele week ben ik aan het zoomen (ook prive), maar vandaag wilde ik ook bekijken of en hoe ik met mijn iPhone (als leerling) mee kon doen met interactieve onderdelen in een les. En dat is gelukt! Die test heb ik gefilmd en kan je hier bekijken:

In de film maak ik een whiteboard vanuit de ‘host’ waarop ik als ‘leerling’ ook kan schrijven. Deze png heb ik gedownload en ziet er zo uit:

Ik hoop dat jij er iets aan hebt en veel plezier met het uitproberen in jouw online lessen!

Scroll naar boven