(Onderwijs) Inspiratie

Armoedeblindheid = Als je ‘rijk’ bent, alleen nog maar vanuit je eigen straatje kunnen ‘kijken’. (Krijgsman, A.W. 2024)

Zit je lekker in je vel? Dan leer je wel! (Krijgsman, A.W. 2022)

Leven = Spelen = Leren (Krijgsman, A.W. 2019)

Als leren alleen maar ‘leuk’ moet zijn, zal je nooit de frustratie, woede en onmacht kennen die ervoor zorgt dat je jezelf ergens in vast wilt bijten. Omdat je iets wilt weten, kennen of kunnen. En zodra je dat dan, na al dat zweten, wel weet, kent of kunt, zal je dat zeker als ‘leuk’ ervaren. En zo kan leren toch altijd ‘leuk’ zijn! (Krijgsman, A.W. 2022)

Vrijheid en verantwoordelijkheid kan je alleen leren door middel van vrijheid en verantwoordelijkheid! En dát is alleen mogelijk via onvoorwaardelijke liefde, aandacht, tijd en ruimte. (Krijgsman, A.W. 2018)

Alleen als je diep geworteld bent, kun je hoog groeien. (Wim van de Donk)

Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van innovatie, creativiteit en verandering. Creëren is iets maken dat nog niet bestond. Niets is meer kwetsbaar dan dat! (Brené Brown)

Kinderen zijn van zichzelf en van meet af aan volwaardig mens. Ga ook zo met hen om. (Janusz Korczak)

Wat je aandacht geeft groeit en bloeit! (Aristoteles, 384 v.C.)

Vrijheid in verbondenheid! Wie verbonden is met zichzelf, de ander en de wereld is daar blij mee én wil daar vanuit zichzelf voor zorgen. (Krijgsman, A.W. 2016)

Gras groeit niet harder door er dagelijks aan te trekken. (Huub Nelis)

Soms heb ik zelf verdriet als een ander verdriet heeft, soms ben ik blij als een ander blij is. Meer dan er af en toe zijn voor die ander en laten weten dat ik aan ze denk kan ik niet, maar doe ik volledig. (Krijgsman, A.W. 2014)

Wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars, als hij ‘ik hou van jou’ tegen een ander zegt. (Harrie Jekkers)

Humor is de kracht die je door de moeilijkste momenten van je leven heen kan trekken. (Krijgsman, A.W. 2012)

Vertrouwen bouw je samen op. Het vraagt altijd om wederzijds respect! Leeftijd speelt daarbij geen rol. (Krijgsman, A.W. 2013)

Volwassen zijn betekent dat je beseft dat grote mensen het niet beter weten, maar dat je zelf weet wat waardevol is. (Krijgsman, A.W. 2013)

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken. (Gandhi)

Alleen als je vanuit onvoorwaardelijke liefde, aandacht, tijd en vertrouwen hebt mogen ‘groeien’, heb je de kracht en de energie voor het leven zelf, met al z’n ups en downs. ♥ (Krijgsman, A.W. 2018)

Vrede is niet iets wat je wenst. Het is iets wat je brengt, wat je doet, wat je bent en wat je weggeeft. (bron onbekend)

Als je op de bodem bent, kan je gaan staan. (Hing aan de muur bij PABO Fontys in Eindhoven)

Zo, en NU is de maat echt halfvol! (bron onbekend)

Zo, en NU is de maat echt halfvol! (bron onbekend)

Scroll naar boven