Een kraanvogel vouwen

Vorig jaar was ik in een museum en daar kon ik, volgens de kunstenaar, zelf een kraanvogel vouwen. Na meer dan een uur puzzelen was het me Niet gelukt! Vreselijk frustrerend, maar ik kwam er gewoon niet uit. Ik zag de plaatjes, maar mijn vouwkunst zag er heel anders uit… Thuis ben ik verder gaan onderzoeken en uiteindelijk lukte het en heb ik voor de hele klas kraanvogels gemaakt (toen groep 1-2). Afgelopen dinsdag heb ik zelf instructie gegeven tijdens mijn verjaardagsfeest en ik zag het enthousiasme van sommige kinderen (groep 3-4) om dit zelf te maken.

Dus een dagje later heb ik deze film gemaakt. Weer een ontdekking voor mezelf, want hoe film ik mezelf en mijn handen op m’n bureau, zodat jij als kijker snapt wat ik aan het doen ben? Met een selfiestick, vastgemaakt op mijn boekenplank, kon ik mijn handen filmen met een compactcamera. Met mijn webcam heb ik mezelf gefilmd met een groen scherm als achtergrond, waar ik de foto van de klas in heb gemonteerd. Weer wat geleerd! 😉 Veel plezier met deze kraanvogelfilm. Ik hoop dat het jou ook weer stimuleert, al is het maar om zelf instructiefilms te maken over dingen die jou interesseren! 🙂

 

Scroll naar boven